Lokaal Bestuur Ronse: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

De missie van onze organisatie luidt ‘We zijn R voor jou’. Voor ons is dat meer dan een baseline, het is onze bestaansreden. Wie bij het Lokaal bestuur Ronse werkt, maakt immers dagelijks het verschil. We zijn er in alles fasen van het leven. We bieden mensen daarbij kansen aan op een mooie toekomst en ondersteunen ze in moeilijke momenten. We zorgen voor een sterke start van zowel de kleine pop-up handelaar als de grote ondernemer. We bouwen samen een groene en bruisende stad waar heel wat te beleven en te ontdekken valt. En ja, we hebben nog werk voor de boeg om van Ronse de mooiste stad van Vlaanderen te maken. Onze stad is niet perfect en ook onze organisatie is dat niet. Maar elke keer opnieuw geven we het beste van onszelf om een stap dichter bij die doelstelling te komen.

Voelen dat je de motor bent van die evolutie en dat je echt iets kan betekenen voor inwoners, bezoekers en ondernemers, geeft bakken energie. Dat blijkt ook uit de personeelsbevraging die we laten afnemen samen met Universiteit Gent. En dat is maar goed ook, want we verwachten ook heel wat. Wie bij ons aan de slag wilt, moet TE GEK zijn. Wij zoeken echte TEamspelers die enorm Gedreven zijn, Efficiënt te werk gaan en de Klant centraal stellen. En ja, er mag gerust ook een hoek af zijn. Net zoals bij ons logo. Dat maakt het alleen maar leuker om samen aan de slag te gaan.

Een baanbrekende werkgever zet resoluut in op een duurzaam mobiliteitsbeleid en een mensgericht personeelsbeleid. Precies daarom past dit label zo goed bij de organisatie die we (willen) zijn.

Met ons ruim telewerkbeleid krijgen medewerkers meer flexibiliteit en autonomie. Tegelijk verminderen we de noodzakelijke verplaatsingen, wat goed is voor het milieu. Wanneer je wel naar het werk komt, doe je dat in een fietsregio zoals de Vlaamse Ardennen uiteraard het liefst met de fiets. Om dit te stimuleren kan elke medewerker aan zeer voordelig tarief een (elektrische) fiets leasen. Op elke werkplek vind je een overdekte fietsstalling en steeds meer vestigingen beschikken over een douche waar je jezelf kan opfrissen. Ook komen wij tussen in 100% van de kosten voor het woon-werkverkeer via het openbaar vervoer en namen we in oktober onze derde elektrische deelwagen in gebruik voor de verre dienstverplaatsingen.

Ook op personeelsbeleid trachten we continu de lat hoger te plaatsen voor onszelf. Precies daarom hebben we in het kader van het traject tot baanbrekende werkgever ervoor gekozen om te werken omtrent talentontwikkeling. Wekenlang hebben we samen met andere bedrijven, overheidsdiensten en academici gewerkt aan een duidelijk kader en een concreet actieplan om medewerkers nog meer te laten groeien binnen de organisatie. Een bewuste keuze waarin we graag investeren.

Want enkel door het beste te halen uit ons team, kunnen we ook het beste bieden aan onze klanten.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

ronse ronse ronse ronse ronse ronse ronse ronse

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER